Steve en Son gaan Down Under!

Richting Bali...

We hebben zondag in Cairns afscheid genomen van onze campervan. Ondanks wat gebreken hebben we er toch veel plezier van gehad! We zijn in ieder geval een ervaring rijker en ik had het in Australië niet anders willen doen, wat een vrijheid!

We hadden in Cairns een Holiday Inn aan de baai met een heerlijk zwembad. Ondanks dat het steeds meer bewolkt wordt aan de kust, is het gewoon zweterig warm..... we zien wel op weerberichten dat (eindelijk) de regen er aan komt! Mensen wachten hier al maanden op. We hadden wel mooi uitzicht over Cairns en de bergen vanuit onze kamer....

De volgende dag hadden we een binnenlandse vlucht terug naar Sydney met Virgin Australia. We hadden stoelen allebei aan het gangpad gereserveerd, maar ze hadden ons toch verplaatst..... dus zijn we maar bij de nooduitgang gaan zitten, lol. De vlucht duurde maar 3 uur en ik kwam er meteen achter dat de tijd in Sydney een uur later was dan in Cairns! Wanneer is dat gebeurd dan????

We kwamen er ook achter dat onze Opal-kaart geen tegoed meer had voor de trein naar ons hotel. Hoe kon dat dan? We hadden de kaart alleen maar gebruikt voor de trein naar ons eerste hotel in Sydney 9 september, twee haltes.... Een dame op het station wist ons te vertellen dat dat treinkaartje wel 16 dollar had gekost!! No Way!! Wat verschrikkelijk duur is het openbaar vervoer dan!! We zijn meteen naar een kiosk gegaan en hebben een Redy2Go gereserveerd die ons ook weer kwam ophalen bij het hotel.... veeeeeeeel goedkoper!! Dus voor de mensen die ooit naar Australië gaan, dit is dè tip....

Ons hotel was mooi hoor, grote kamer en hip ingericht.

Ze hadden alleen geen bar, dus zijn we bij het naastgelegen Holiday Inn de bar ingedoken en hebben echt heerlijk bier gedronken! Portie chicken wings erbij en we hadden nog een heerlijke avond!

Nu zitten we tegenover onze gate in een lounge te wachten op de vlucht naar Bali! Ja, ze vliegen nog steeds..... We vliegen met Garuda en die maatschappij heeft een prijs gewonnen voor de beste Economy Class... We zijn benieuwd! We hebben in ieder geval twee stoelen naast elkaar (geen 3).... maar deze vlucht duurt krap 7 uurtjes, voor ons redelijk kort, hahaha.

Terwijl ik dit zit te typen komt er een grote A380 voor onze neus naar de gate.... 4 van die slurven er aan, wow!

We hebben een heerlijke tijd gehad in Australië! We hadden prachtig weer en strakblauwe luchten! We gingen van een aangename temperatuur in Sydney naar tropische warmte in Cairns, heerlijk! We hebben relaxt gereden met de campervan en hadden mooie campsites voor de nacht. De bedden lagen trouwens verrassend goed!

We hebben prachtige dingen gezien.... hoogtepunten waren toch wel de stad Sydney, de Koala in het wild, de walvissen en het Great Barrier Reef! Maar zeker al die vogelgeluiden, waar we wakker van werden maar zeker gaan missen! Elke dag was trouwens wel een hoogtepunt, maar gelukkig kan ik dit reisblog daarvoor teruglezen....

Op naar Bali!!!

Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!